Activiteiten

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten en diensten. Inschrijven is niet bij al onze activiteiten nodig. 

pion_café_alblasserdam

Pioncafé

Even zin in een praatje onder het genot van een kop koffie/thee met iets zelfgebakken lekkers? Kom langs in De Pion.
 
Elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open. Onze vrijwilligers zijn iedereen graag tot dienst. Jong of oud, man of vrouw. Aan de bar bestel je een kop koffie en thee voor een luttel bedrag van € 1,-. Het tweede kopje is gratis. Zin in iets lekkers? Voor slechts € 1,- geniet je van een vers gebakje.
 
Ook is er gelegenheid om te lezen of een spelletje te doen in huiselijke sfeer. Is het mooi weer? Dan wordt de gelegenheid naar buiten uitgebreid.
 
Vind je het gezellig om koffie of thee te komen schenken tijdens onze open dagen? Wij zijn op zoek naar een gastvrouw of gastheer. Ben je daarnaast ook een echte bakliefhebber? Geef je dan op voor de bakochtenden op donderdag.  Iets voor jou? Neem contact op met Joke:  06-11923698
repaircafé_de_pion_alblasserdam

Repaircafé

Is er iets stuk gegaan? Onze vrijwilligers van het Repaircafé staan voor je klaar. Met enthousiasme plakken ze een fietsband, vervangen ze onderdelen van je mobiele telefoon of repareren ze jouw lievelingsklok.

Op Repaircafé Alblasserdam vind u informatie over de openingstijden en meer. Klik op de button om de website te bezoeken.

Pion_creatief

Pion creatief

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens onze creatieve sessies.

Neem deel aan de gezellige crea-werkgroep of woon een concert of voorstelling bij.

Enthousiast? Klik op de button en schrijf je in.

buurtmaaltijd_de_pion

Zinvol om tafel

Zinvol Om Tafel wil de relatie tussen twee mensen verdiepen door ze met elkaar in gesprek te laten gaan. Op allerlei plaatsen worden diners georganiseerd waarbij tijdens de gangen suggesties worden aangereikt voor het gesprek.

Je kunt deelnemen aan een diner voor twee.

Buurtevenementen

Annie

Het Pion-Café heeft connectie met stichting Annie / lang zullen we leven  (www.annie.nl)

Deze stichting verzorgt leuke uitjes met ouderen, zoals onlangs naar de St. Janskerk in Gouda waar  gebrandschilderde ramen zijn te bewonderen, of om een gezellige high-tea te genieten. Er zijn legio mogelijkheden.                      Voor de komende uitjes zijn er nog plekken vrij!

Opgeven voor een uitje kan via 0184-745042 [email protected] of via de website www.annie.nl.

naaiclub_shiva

Naaiclub (SIHVA)

Zelf kleding of accessoires ontwerpen of toch liever repareren? Het kan allemaal bij de naaiclub vanuit de SHIVA. 

Aanmelden kan via onderstaande button of kom gezellig binnenvallen.

zaalverhuur_de_pion

Zaalverhuur

Op zoek naar een ruimte om te vergaderen, een feest te geven of voor een andere gelegenheid? Stichting de Pion biedt diverse mogelijkheden aan in het verhuren van ruimtes (zowel binnen als buiten).

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden via onderstaande knop.

bijeenkomsten_en_cursussen_de_pion

Cursussen

Kennis bijschaven doe je tijdens onze cursussen. Heb je een goed idee voor een cursus? Stuur hem in. Dan polsen wij de behoefte en gaan we ons best doen deze tot stand te brengen. Geen onderwerp is te gek.

Ideeën?

Heb je een leuke activiteit in gedachte? Spreek hem uit en stuur in. Als buurthuis van de wijk vinden we het belangrijk dat er een activiteit is voor iedereen.

Inschrijven