Activiteiten

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten en diensten. Inschrijven is niet bij al onze activiteiten nodig. 

pion_café_alblasserdam

Pioncafé

Even zin in een praatje onder het genot van een kop koffie/thee met iets zelfgebakken lekkers? Kom langs in De Pion.
 
Elke woensdagmorgen en donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open. Onze vrijwilligers zijn iedereen graag tot dienst. Jong of oud, man of vrouw. Aan de bar bestel je een kop koffie en thee voor een luttel bedrag van € 1,-. Het tweede kopje is gratis. Zin in iets lekkers? Voor slechts € 1,50 geniet je ook van een vers gebakje.
 
Ook is er gelegenheid om te lezen of een spelletje te doen in huiselijke sfeer. Is het mooi weer? Dan wordt de gelegenheid naar buiten uitgebreid.
 
Vind je het gezellig om koffie of thee te komen schenken tijdens onze open dagen? Wij zijn op zoek naar een gastvrouw of gastheer. Ben je daarnaast ook een echte bakliefhebber? Geef je dan op voor de bakochtenden op donderdag.  Iets voor jou? Neem contact op met Joke:  06-11923698
repaircafé_de_pion_alblasserdam

Repaircafé

Is er iets stuk gegaan? Onze vrijwilligers van het Repaircafé staan voor je klaar. Met enthousiasme plakken ze een fietsband, vervangen ze onderdelen van je mobiele telefoon of repareren ze jouw lievelingsklok.

Op www.repaircafé-alblasserdam.nl kunt u informatie vinden over de openingstijden en meer. Klik op de button om de website te bezoeken.

Overigens,…. we zijn op zoek naar deelnemers voor ons technische werk. Heb je een beetje inzicht en doorzettingsvermogen, doe dan mee in onze gezellige werkgroep.

Torenlunch

Elke eerste zondag van de maand is er Torenlunch in de Pion. Om 12.30 uur gaat de deur open en om 13.00 uur wordt de kaars aangestoken. We komen bij elkaar om samen stil te staan bij zingeving en delen de maaltijd van wat ieder meegenomen heeft. Van harte welkom! Opgeven is niet nodig.

Zinvol om tafel

Zinvol Om Tafel wil de relatie tussen twee mensen verdiepen door ze met elkaar in gesprek te laten gaan. Op meerdere plaatsen in het land worden diners georganiseerd. Naast een heerlijke maaltijd is een goed gesprek gegarandeerd!

De nieuwe data voor de najaarseditie zijn inmiddels bekend! Op 17 november en 
op 1 december kan er weer zinvol getafeld worden in de Pion. Een tafeltje reserveren kan via onderstaande knop. Vol = vol!

www.zinvolomtafel.nl

Ook in het najaar  (meestal in november) is er gelegenheid om een diner te boeken.

EetSaam

Vanaf september 2022 t/m 10 april 2023 was er iedere  maandag gelegenheid om aan te schuiven bij een lunch of diner in de Pion.

Het was een geweldige ervaring om altijd weer een heerlijke maaltijd met elkaar te hebben.

Per 4 september 2023 zijn we weer van start gegaan. Om de 2 weken is er een Eetsaam diner. (4 en 19 sept, 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december) Kosten zijn 5,- euro per persoon.

Opgeven is verplicht, via een whatsapp- of smsberichtje naar Marian Bouman, 06 2310 6333. Graag de datum en het aantal personen doorgeven.

 

Spelletjesavonden

Hou je van spelletjes spelen? Dan is deze activiteit helemaal jouw ding! Elke 1e woensdag van de maand is er een spelletjesavond in de Pion. 

Dus zoek je favoriete spel(len) op en kom (alleen of samen met andere liefhebbers naar de Pion. Toegang is gratis, incl. koffie/thee.

Elke 1e woensdag van de maand, van 20.00 – 22.00 uur.

bijeenkomsten_en_cursussen_de_pion

Pion creatief

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens onze Crea-momenten.

a Creatief met kinderen op woensdagmiddagen van 14.30 – 17.00 u. met team Marianne Bouman 06-23106333.

b Creatief met volwassenen op donderdagmiddagen met team Wilma v.Bommel 06-44692352

c Schilderavonden (19.30 – 22.00 u.) met team Joke Vos, 06-11923698

 

Enthousiast? Klik op de button en schrijf je in.

Bij inschrijving kun je vragen naar de kosten.

Burendag 2023

Meerdere buurtgenoten zijn dit jaar betrokken bij de organisatie van dit buurtfeestje. Het wordt dan ook heel feestelijk, er worden lekkere, leuke en sportieve dingen gedaan.

Zo is er koffie met lekkers, er is friet te koop (€ 1,-), er is iemand die ballonnenfiguren maakt en uitdeelt, een springkussen, sportieve prestatie- en andere spellen… en een wedstrijd: Heel de Torenbuurt Bakt!

Ja, dit jaar hebben we een gave nieuwe activiteit! Sta jij wel eens in de keuken om iets te bakken? Of zie je het zitten om het eens te proberen? Je kunt dit jaar meedoen aan onze eigen bakwedstrijd: Heel de Torenbuurt Bakt! (Klik hieronder voor de spelregels). 

De Pion is open vanaf 10.00 u. tot 14.00 u.

We hopen dat veel buren elkaar ontmoeten of misschien ook kennismaken met elkaar. 

Klik hier voor spelregels van de bakwedstrijd

De spelregels zijn:

. Iedereen van 0-100 jaar mag meedoen.

. De opdracht is: maak thuis een taart, je mag zelf weten of het hartige, zoete, of andere smaak taart is. Je mag ook zelf weten of je de taart bakt, in de koelkast laat opstijven, of welke techniek je dan ook wilt gebruiken.

. Lever je taart om 13.00 uur in op de Burendag bij De Pion: Waalsmondelaan 16.

. Alle taarten worden beoordeeld door een echte jury onder leiding van onze eigen Alblasserdamse Bakker van der Wegen.

. Tussen 13.00-13.30 uur proeft de jury in De Pion jouw taart. Je krijgt dan ook direct persoonlijk een eerste reactie.

. De bekendmaking van de winnaar is om 13.45 uur in De Pion. Voor de winnaar is er een leuke prijs.

Dus: bakkers klaar, bakken maar!

Zomerzingen

Op zondag 27 augustus was er voor de eerste keer Zomerzingen in de Pion! We zongen verzoeknummers uit de bundel Op Toonhoogte, onder begeleiding van saxofoon, piano en gitaar. Het was een prachtige avond. Op dit moment wordt gekeken of er een vervolg aan deze avond kan komen.

Naaiclub (SIHVA)

Deze activiteit is gericht op vrouwen van  buitenlandse afkomst.  Ze kunnen zelf kleding of accessoires ontwerpen of kleding repareren. Het kan allemaal bij de naaiclub vanuit de SHIVA. Haken en breien kan natuurlijk ook en we helpen elkaar! 

Aanmelden kan via onderstaande button of  mail aan [email protected].

de_pion_schaakpion

De Warme Kamer

Als het in eigen huis te kil wordt tijdens koude dagen, kan je ervoor kiezen in de Pion warmte en gezelligheid te zoeken.

Er is koffie, krant en lectuur, computerhoek en spelletjes. En misschien ontmoet je zo nog eens iemand.

Als landelijk project is de Warme Kamer gestopt per 3 maart, maar bij voldoende financiële ondersteuning zouden we dit graag willen voortzetten.

(is nog niet gerealiseerd)

Ideeën?

Heb je een leuke activiteit in gedachte? Spreek hem uit en stuur in. Als buurthuis van de wijk vinden we het belangrijk dat er een activiteit is voor iedereen.