Activiteiten

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten en diensten. Inschrijven is niet bij al onze activiteiten nodig. 

pion_café_alblasserdam

Pioncafé

Even zin in een praatje onder het genot van een kop koffie/thee met iets zelfgebakken lekkers? Kom langs in De Pion.
 
Elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open. Onze vrijwilligers zijn iedereen graag tot dienst. Jong of oud, man of vrouw. Aan de bar bestel je een kop koffie en thee voor een luttel bedrag van € 1,-. Het tweede kopje is gratis. Zin in iets lekkers? Voor nogmaals slechts € 1,- geniet je ook van een vers gebakje.
 
Ook is er gelegenheid om te lezen of een spelletje te doen in huiselijke sfeer. Is het mooi weer? Dan wordt de gelegenheid naar buiten uitgebreid.
 
Vind je het gezellig om koffie of thee te komen schenken tijdens onze open dagen? Wij zijn op zoek naar een gastvrouw of gastheer. Ben je daarnaast ook een echte bakliefhebber? Geef je dan op voor de bakochtenden op donderdag.  Iets voor jou? Neem contact op met Joke:  06-11923698
repaircafé_de_pion_alblasserdam

Repaircafé

Is er iets stuk gegaan? Onze vrijwilligers van het Repaircafé staan voor je klaar. Met enthousiasme plakken ze een fietsband, vervangen ze onderdelen van je mobiele telefoon of repareren ze jouw lievelingsklok.

Op www.repaircafé-alblasserdam.nl kunt u informatie vinden over de openingstijden en meer. Klik op de button om de website te bezoeken.

Overigens,…. we zijn op zoek naar deelnemers voor ons technische werk. Heb je een beetje inzicht en doorzettingsvermogen, doe dan mee in onze gezellige werkgroep.

 

Pion_creatief

Pion creatief

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens onze Crfea-momenten.

1 Creatief met kinderen op woensdagmiddagen van 14.30 – 17.00 u. met team Marianne Bouman 06-23106333.

2 Creatief met volwassenen op donderdagmiddagen met team Wilma 06-44692352

3 Schilderavonden (19.30 – 22.00 u.) met team Joke, 06-11923698

Enthousiast? Klik op de button en schrijf je in.

Bij inschrijving kun je vragen naar de kosten.

Neem deel aan een van deze de gezellige activiteiten.

1 creakids: 22 juni, 6 juli, 24 aug., 14 sept.

 2 Crea-gezellig: 26 mei, 9 juni, 23 juni, 7 juli

3 Schilderjeraak: 11 mei, 1 juni,  15 juni,  6 juli.

buurtmaaltijd_de_pion

Zinvol om tafel

Zinvol Om Tafel wil de relatie tussen twee mensen verdiepen door ze met elkaar in gesprek te laten gaan. Op meerdere plaatsen in het land worden diners georganiseerd, zie www.zinvolomtafel.nl.

Op 20 mei kan je zo in de Pion een eersteklas kwaliteitsdiner genieten voor € 30,- voor twee personen(dus €15,- p.p.). Behalve voortreffelijk eten is een fijn gesprek gegarandeerd. Schrijf in via www.zinvolomtafel.nl  of gebruik het formulier onder het pijltje. 

Buurtevenementen

 

Neem deel aan een van deze de gezellige activiteiten.

1 creakids: 22 juni, 6 juli, 24 aug., 14 sept.

 2 Crea-gezellig: 26 mei, 9 juni, 23 juni, 7 juli

3 Schilderjeraak: 11 mei, 1 juni,  15 juni,  6 juli.

Op 25 mei hebben we een grote Fancy fair in en om de Schalm en de Pion. De organistaie hiervan is in handen van de O.R. van IKC de Schalm.

Save the date!

naaiclub_shiva

Naaiclub (SIHVA)

Zelf kleding of accessoires ontwerpen of toch liever repareren? Het kan allemaal bij de naaiclub vanuit de SHIVA. Haken en breien kan natuurlijk ook en we helpen elkaar!

Aanmelden kan via onderstaande button of kom gezellig binnenvallen.

zaalverhuur_de_pion

Zaalverhuur

Op zoek naar een ruimte om te vergaderen, een feest te geven of voor een andere gelegenheid? Bij de Pion zijn er  diverse mogelijkheden om ruimtes te huren(zowel binnen als buiten).

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden via onderstaande knop.

bijeenkomsten_en_cursussen_de_pion

Oosters en Nederlands huis

In de Pion worden bijeenkomsten en leermomenten tot stand gebracht door samenwerking tussen stg Shams, stg Welzijn Albl’dam en de Pion, met het doel van ontmoeting tussen Oosterse en Nederlandse mensen. Oosterse mensen kunnen zich zo meer en meer op de hoogte stellen en eigen maken van Nederland.

Wees welkom op onze Feestdag op 9 juli ’22. Georganiseerd met de Sihva.

Gezelligheid van 14.00 tot 19.00 u. in en om de Pion. Voor gezinnen en alleengaanden, jong en oud, met buitenlandse en Nederlandse roots. Kortom iedereen.

Ideeën?

Heb je een leuke activiteit in gedachte? Spreek hem uit en stuur in. Als buurthuis van de wijk vinden we het belangrijk dat er een activiteit is voor iedereen.