Activiteiten

Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten en diensten. Inschrijven is niet bij al onze activiteiten nodig. 

pion_café_alblasserdam

Pioncafé

Even zin in een praatje onder het genot van een kop koffie/thee met iets zelfgebakken lekkers? Kom langs in De Pion.
 
Elke woensdagmorgen en donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open. Onze vrijwilligers zijn iedereen graag tot dienst. Jong of oud, man of vrouw. Aan de bar bestel je een kop koffie en thee voor een luttel bedrag van € 1,-. Het tweede kopje is gratis. Zin in iets lekkers? Voor slechts € 1,50 geniet je ook van een vers gebakje.
 
Ook is er gelegenheid om te lezen of een spelletje te doen in huiselijke sfeer. Is het mooi weer? Dan wordt de gelegenheid naar buiten uitgebreid.
 
Vind je het gezellig om koffie of thee te komen schenken tijdens onze open dagen? Wij zijn op zoek naar een gastvrouw of gastheer. Ben je daarnaast ook een echte bakliefhebber? Geef je dan op voor de bakochtenden op donderdag.  Iets voor jou? Neem contact op met Joke:  06-11923698
repaircafé_de_pion_alblasserdam

Repaircafé

Is er iets stuk gegaan? Onze vrijwilligers van het Repaircafé staan voor je klaar. Met enthousiasme plakken ze een fietsband, vervangen ze onderdelen van je mobiele telefoon of repareren ze jouw lievelingsklok.

Op www.repaircafé-alblasserdam.nl kunt u informatie vinden over de openingstijden en meer. Klik op de button om de website te bezoeken.

Overigens,…. we zijn op zoek naar deelnemers voor ons technische werk. Heb je een beetje inzicht en doorzettingsvermogen, doe dan mee in onze gezellige werkgroep.

Infomiddag

 
Quiet Drechtsteden verzacht armoede in de regio Drechtsteden en zorgt ervoor dat, samen met onze sponsoren, iedereen mee kan draaien in onze maatschappij. Dit doen we door mensen die in armoede leven aan te sluiten bij onze community. 

Kom meer te weten over Quiet bij de informatiemiddag op dinsdag 30 april van 14.00 – 16.00 uur in de Pion. Ben je member van Quiet Drechtsteden en wil je weten hoe het allemaal werkt? Kom dan even langs. We leggen uit hoe je de Quiet community en de app kunt gebruiken.

Niet iedereen reageert op de gratis producten en diensten die Quiet aanbiedt, en dat betekent dat sommigen mislopen op wat ze kunnen krijgen. Dat willen we graag veranderen! Dus kom langs voor duidelijke uitleg over hoe je optimaal kunt profiteren van ons aanbod.

Er zijn ook Arabisch sprekende vrijwilligers aanwezig die je kunnen helpen mocht je de Nederlandse taal niet helemaal machtig zijn.

Torenlunch

Elke eerste zondag van de maand is er Torenlunch in de Pion. Om 12.30 uur gaat de deur open en om 13.00 uur wordt de kaars aangestoken. We komen bij elkaar om samen stil te staan bij zingeving en delen de maaltijd van wat ieder meegenomen heeft. Van harte welkom! Opgeven is niet nodig.

bijeenkomsten_en_cursussen_de_pion

Pion creatief

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens onze Crea-momenten.

a Creatief met kinderen 1x per maand op woensdagmiddagen van 14.30 – 17.00 u. met team Marianne Bouman. 

Wil je meedoen? Stuur een (whatsapp)bericht naar Marianne: 06-23106333. 

b Creatief met volwassenen op donderdagmiddagen met team Wilma van Bommel 06-44692352

c Schilderavonden (19.30 – 22.00 u.) met team Joke Vos, 06-11923698

Enthousiast? Klik op de button en schrijf je in.

Bij inschrijving kun je vragen naar de kosten.

EetSaam

EetSaam serveert om de twee weken op maandagen een warme maaltijd.

Op dit moment is EetSaam tijdelijk gestopt. We starten weer op DV 9 september.

Kosten zijn 5,- euro per persoon. 

Opgeven is verplicht, via een whatsapp- of smsberichtje naar Marian Bouman, 06 2310 6333. Graag de datum en het aantal personen doorgeven.

Naaiclub (SIHVA)

Deze activiteit is gericht op vrouwen van  buitenlandse afkomst.  Ze kunnen zelf kleding of accessoires ontwerpen of kleding repareren. Het kan allemaal bij de naaiclub vanuit de SHIVA. Haken en breien kan natuurlijk ook en we helpen elkaar! 

Aanmelden kan via onderstaande button of  mail aan info@pion-alblasserdam.nl.

Spelletjesavonden

Hou je van spelletjes spelen? Dan is deze activiteit helemaal jouw ding! Elke 1e woensdag van de maand is er een spelletjesavond in de Pion. 

Dus zoek je favoriete spel(len) op en kom (alleen of samen met andere liefhebbers naar de Pion. Toegang is gratis, incl. koffie/thee.

Elke 1e woensdag van de maand, van 20.00 – 22.00 uur. (LET OP: DECEMBER = tweede woensdag van de maand: 13 december)

Zinvol om tafel

Zinvol Om Tafel wil de relatie tussen twee mensen verdiepen door ze met elkaar in gesprek te laten gaan. Op meerdere plaatsen in het land worden diners georganiseerd. Naast een heerlijke maaltijd is een goed gesprek gegarandeerd!

De komende editie van Zinvol om Tafel vindt In het najaar van 2024! Reserveren kan via de knop hieronder. VOL = VOL !

www.zinvolomtafel.nl

de_pion_schaakpion

De Warme Kamer

De warme kamer is inmiddels afgerond. Volgend jaar hopen we weer extra open te zijn tijdens de koude maanden.

Meer informatie: 

Als het in eigen huis te kil wordt tijdens koude dagen, kan je ervoor kiezen in de Pion warmte en gezelligheid te zoeken.

Er is koffie, krant, lectuur en spelletjes. En misschien ontmoet je zo nog eens iemand.

De warme kamer is in de maanden februari en maart geopend, aansluitend aan het Pion Café. Elke donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom.

Ideeën?

Heb je een leuke activiteit in gedachte? Spreek hem uit en stuur in. Als buurthuis van de wijk vinden we het belangrijk dat er een activiteit is voor iedereen.